Witam wszystkich.
Przymierzam się do zainstalowania w swoim aucie modułu BT/VC. Przeczytałem większość tego wątku, ale nadal mam wątpliwości.
samochód: Mondeo MK4 04.2009 (Trend + GoldX)
-radio: standardowe zaokrąglone 6000CD o numerze 8S7T-18C815-AA (prod. 04.2009)
-wiązka z tyłu radia nie posiada białego i brązowego kabla, o których mowa w instrukcji pdf z 1 posta (czy są konieczne?)
-instalacje BT mam (tzn złącze nad schowkiem pasażera, kabelek do mikrofonu w podsufitce - tylko nie wiem czy nie kończy się gdzieś w słupku)
-pajączek 22 pinowy: 8G9T-14N000-CB (prod: 03.2009)
- w schowku znajduje się wejście AUX
Interesuje mnie tylko bluetooth, bez USB (czyli przyglądam się tym z numerami 48
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Czy w powyższym układzie można zainstalować moduł bluetooth serii 7S... (7S7T-19G488-AE: bo taki mogę mieć od ręki), czy konieczny jest 8S...?
edit: czy, jeżeli moduł musi być serii 8, to czy może być 8M..., np 8M5T-19G488-AK, czy koniecznie 8S...?
2. Czy mikrofon 8M5T-19A391-AB będzie gadał z modułem 7S7T-19G488-AE, czy tylko z modułami z serii 8..?
3. Czy konieczne będzie przekrosowanie pajączka?
4. Czy konieczna będzie modyfikacja kabla idącego do złącza AUX? (rozcięcie i przepięcie).
5. Jak sprawdzić, czy moje złącze bluetooth obsługuje mono czy stereo?
6. manetka do kierunkowskazów powinna być z napisem VOICE, czy z rysunkiem mówiącej głowy?
7. jak sprawdzić czy kabel mikrofonu, który jest w podsufitce jest doprowadzony do końca (tj do pajączka lub złącza BT), bo nie mam pewnosci czy nie jest zakończony gdzieś w słupku, a nie chcę go rozbierać)
8. Czy do mojego radia jest możliwość instalacji modułu, który będzie pozwalał na strumieniowanie audio przez bluetooth, jeżeli tak to którego?
Bardzo dziękuję za pomoc, poniżej zamieszczam zdjęcia numeru radia, złączki z tyłu radia, złączki z bodułu BT oraz pajączka.
Pozdrawiam