co do zakupu sondy to zobacz na
https://ford.sklep.pl/, jak nie znajdziesz to napisz do nich maila, mi załatwili bardoz nietypową część, której nigdzie (poza ASO) nie ma. Wystarczyło podać im vin i po 2 tygodniach sprowadzili.
Co do reszty to nie wiem, ale jedna rzecz jest niepokojąca: nie powinieneś jeżdzić na wysokich obrotach, bo właśnie to zapycha dpf. Tych aut się nie "przedmuchue" one mają automatyczny dopał sterowany elektronicznie przez dodatkowe dawki paliwa.
- Trzeba jeździć normalnie, najlepsze obroty dla tego silnika to 1200-2200 - do trójeczki to tylko na chwilkę przy gwałtownym rozpędzaniu,. Zresztą pewnie komp ci sugeruje odpowiednie biegi i tego należy się trzymać.(ja mam automat więc u mnie komp sam deycyduje kiedy zmieniać bieg i jakie obroty trzymać. Jak się aktywuje dopał to komp daje obroty tylko o jakieś 100 rpm więcej. W każdym razie wysokie obroty szkodzą silnikom. Możliwe, że to jest przyczyna Twoich problemów. U mnie autko niebawem będzie miało 6 lat, 110000km i żadnych problemów z dpf. (zresztą jedyne co mi się w tym aucie popsuło to osłona przeciwsłoneczna od strony kierowcy, nie licząc szkód spowodowanych przez gryzonie)
Jeszcze sprawdź tą taką gumową, zbrojoną rurę intercoolera. Jak miałeś kunę, to może masz tam jakąś dziurkę przegryzioną od niewidocznej strony - warto to wykręcić i obejrzeć. U mnie dwa razy kuny to podziurawiły
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.