View Single Post
Stary 19-01-2022, 08:35   #946
Deimien
ford::amateur

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 SCTI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Zamiana fabrycznego licznika (zegarów) na Convers +

Witam, numer VIN Auta: WF0EXXGBBEAS66056
Podczas zamawiania licznika na Allegro Tuner wziął ode mnie numer VIN i mówił, że przedliftowy działać nie będzie. Tu mam zamontowany poliftowy.

Błędy, które się w urządzeniu diagnostycznym pojawiają to między innymi komunikacja ze skrzynią biegów, za małe napięcie, błąd w Tempomacie, błąd w przełącznikach. Generalnie jak mówiłem, to wszystko działa, ale kierunkowskaz jest opóźniony. I teraz moje spostrzeżenie: Jeżeli włączam kierunkowskaz i mam włączony ogranicznik prędkości, jest super zsynchronizowany i nie przeciąga. Ale jeżeli mam widok na Auto na wyświetlaczu, to już ten kierunkowskaz przeciąga, raz dłużej, raz krócej i nie współgra z tym, to co małe Autko na wyświetlaczu pokazuje.

Poza tym Tempomat działa, ogranicznik działa, Czujniki parkowania pokazuje poprawnie, pokazuje biegi itp.
To czego nie wykrywa, to hamulec ręczny. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy faktycznie jakaś wtyczka jest zepsuta, ale na starym liczniku wykrywało... Chciałem Przyuczyć sprzęgło w serwisie Forda po regeneracji skrzyni i wymianie sterownika, ale Ford sobie nie poradził, bo ich urządzenie też nie wykrywa zaciągniętego hamulca ręcznego.

Inna sprawa: Mam nieorygnalne Radio Pumpkin, które teoretycznie komunikuje się z tym Conversem. Pokazuje Radio i stację która gra. Sterowanie kierownicy też poprawie w radiu działa. W urządzeniu diagnostycznym jest błąd brak komunikacji z radiem.

Poniżej link Youtube z działania licznika:
https://www.youtube.com/watch?v=UCsAnb7nbFE

Dziękuję za pomoc. Niestety mieszkam w niemczech i nie mogę na szybko gdzieś podjechać. Ale w przyszłości za pomoc oferowałbym ojro!

Chciałbym też zmienić soft z 203 konie na 240 koni, także jakby ktoś się tym zajmował to proszę o cynk.
Deimien jest offline   Odpowiedź z Cytatem