Cześć,
może komuś się to przyda, ale w końcu opracowałem sposób zamontowania podświetlenia przestrzeni nóg dla pasażerów tylnej kanapy. Długo to trwało bo czasu brak, ale do rzeczy:
Co potrzebujemy:
- 2 x lampka bagażnika z wtyczką (ja mam z Focusa mk3 kombi)
- 2 x pasek blachy 1,5 - 2mm (ja mam alu) + lakierowanie (jak ktoś chce), proszkowo lub natryskowo, ja mam proszkowo 9005 mat
- giętarka lub imadło
- dostęp do cnc lub "własna rzeźba", żeby zrobić otwór pod lampkę
- wiertarka
- nitownica
- 4 nity alu
Montaż:
- blachę należy dociąć do odpowiedniej długości i wygiąć tak jak na rysunku, żeby po montażu lampka nie dotykała do gąbki siedziska
- blachę nitujemy w 2 miejscach zaznaczonych na zdjęciu (kolor czerwony)
- przewody podłączamy tak jak do lampek z przodu, post #75
- przewody wyprowadzamy w miejscu, w którym wychodzi oryginalnie wiązka do podłączenia fotela, czyli spod wykładziny pod fotelem.
Oczywiście trzeba zdemontować fotel, ale nie trzeba go wyciągać, wystarczy oprzeć go o tylną kanapę, żeby spód siedziska był dostępny.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.