View Single Post
Stary 19-01-2022, 08:51   #112
kubaw20055
ford::expert

Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
Domyślnie Odp: Dodanie podświetlenia nóg i schowków w drzwiach

Cześć,

może komuś się to przyda, ale w końcu opracowałem sposób zamontowania podświetlenia przestrzeni nóg dla pasażerów tylnej kanapy. Długo to trwało bo czasu brak, ale do rzeczy:

Co potrzebujemy:

- 2 x lampka bagażnika z wtyczką (ja mam z Focusa mk3 kombi)

- 2 x pasek blachy 1,5 - 2mm (ja mam alu) + lakierowanie (jak ktoś chce), proszkowo lub natryskowo, ja mam proszkowo 9005 mat

- giętarka lub imadło

- dostęp do cnc lub "własna rzeźba", żeby zrobić otwór pod lampkę

- wiertarka

- nitownica

- 4 nity alu

Montaż:

- blachę należy dociąć do odpowiedniej długości i wygiąć tak jak na rysunku, żeby po montażu lampka nie dotykała do gąbki siedziska

- blachę nitujemy w 2 miejscach zaznaczonych na zdjęciu (kolor czerwony)

- przewody podłączamy tak jak do lampek z przodu, post #75

- przewody wyprowadzamy w miejscu, w którym wychodzi oryginalnie wiązka do podłączenia fotela, czyli spod wykładziny pod fotelem.

Oczywiście trzeba zdemontować fotel, ale nie trzeba go wyciągać, wystarczy oprzeć go o tylną kanapę, żeby spód siedziska był dostępny.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez arturek ; 22-01-2022 o 18:48
kubaw20055 jest offline   Odpowiedź z Cytatem