Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 20-01-2022, 11:29   #2029
forger
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: Focus Active HB
Silnik: 1.5 EB 150KM M6
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał TomekM_1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co prawda nie jeździłem wersją Active, ale pamiętam z dyskusji z innych wątków, że ona też jest twardsza niż Trend Edition, Connected czy Titanium. Wielu kupujących po odbiorze było zawiedzionych tym, że jest tak twardo. Ale może nie będzie tak źle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na lekko niedopompowanych zimówkach - 2.2 bar jest całkiem nieźle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Generalnie Active dobrze tłumi małe nierówności drogi. Średnio długie poprzeczne nierówności i słabo "dziury" typu głęboko osadzona studzienka. Jeśli ktoś robi przesiadkę z samochodu który bardzo miękko resorował to może być jednak zaskoczenie, w innym przypadku nie powinno być większego problemu, a przecież część jeździ wersją Active na 18 calowych kołach i nie narzeka.

Z drugiej strony nie mam pojęcia czy odczucia będą takie same w obecnym Active, bo z tyłu mam wielowahacz a obecnie jest belka (przynajmniej HB w benzynie).
forger jest offline   Odpowiedź z Cytatem