U mnie zmiana paliwa na BP Ulitmate i skończyłem właśnie butelkę Millersa Eco Max 500 ml.
Zrobiłem wykres. Na osi x numer wypelania, na osi y kilometry przebyte pomiędzy wypaleniami. Kilometry mierzone od chwili zakończenia wypalania do rozpoczęcia nowego. Kilometry przejechane w trakcie wypalania nie były brane pod uwagę. Czerwonymi kropkami oznaczona krzywa prognozy.
Zmieniłem w jednym czasie dwa czynniki. Paliwo z Orlenowskiej Vervy na BP Ulitmate bo tak zaleca Ford oraz zacząłem lać Millersa. Oznaczyłem wszystko na wykresie. Od chwili "kuracji" z Millersem przejechałem 2714 km aby coś się odblokowało w filtrze i interwał sie wydłużył. Może to zasługa samego paliwa, może samego dodatku, może tego i tego - nie jestem w stanie określić.
Teraz do baku będzie lany zamiast Millersa dodatek Archoil. Już kupiony jeździ w bagażniku. Zobaczymy co się zmieni.
Miałem dać Wam znać jak dojadę jeszcze cały bak z Millersem ale kolega wywołał do tablicy przed czasem więc przedstawiam co mam.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.