View Single Post
Stary 24-01-2022, 11:32   #1
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Braki na liście folderów USB/mp3 w radiu z nawigacją polift

Cześć!

Nie jest to temat dotyczący konkretnie S-Max-a, ale skoro go już mam to chciałbym prosić o pomoc w następującym problemie.

W poliftowym S-Max Mk1 z 2012 posiadam fabryczne radio z nawigacją (przepraszam, ale nie wiem jak ten model się nazywa) z AUX, 1xCD, BT i USB w podłokietniku).

Od roku mam w podłokietniku pendrive 16 GB, który był na czystko włożony do forda i sformatowany. Wszystko działało ok do momentu jak po Świętach wgrałem najnowszy album nowego wykonawcy. Już kiedyś widziałem, że radio potrzebuje czasu żeby zaktualizować ścieżki folderów, ale tym razem nowy folder się nie pojawił. Po różnych zabiegach w końcu skasowałem inny katalog. Po włożeniu pena i wylistowaniu utworu lista się zaktualizowała dopiero gdy próbowałem otworzyć już nieistniejący katalog. Pojawił się też ten brakujący. Niestety po ponownym dograniu skasowanego katalogu nie pojawia się on na liście.

Dane:
  • Struktura katalogów z MP3 jest następująca: root/Wykonawca/Albumy/utwory
  • Skasowany katalog i nowy katalog (wykonawca) posiadają po jednym albumie.
  • Pendrive 16 GB (14,3 GB, pozostało 672 MB)
  • Na pendrive w tej chwili jest 1552 plików w 186 folderach, w tym katalog Android zawierający 2 pliki i 7 folderów.
  • W katalogu root znajdują się 62 foldery w tym Android, wychodzi więc na to, że na liście w radiu powinienem mieć 60 folderów, bo jednego brakuje.

Czy można jakoś ręcznie wymusić w radiu przeszukanie urządzenia USB i aktualizację listy?

Czy jest jakieś ograniczenie wyświetlanych katalogów? 60 to wartość z...
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem