View Single Post
Stary 26-01-2022, 18:26   #54
polak2468
ford::average

Imię: Piotrek
Model: Focus MK3 Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 150KM @ 180KM
Rocznik: 01.2018
Domyślnie Odp: Zakup Focus MK3 kombi 2018

Cytat:
Napisał miraż Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te średnie spalanie to z komputera czy z dystrybutora?
Jeżeli z komputera to sprawdź jaki masz ustawiony współczynnik AFE. Domyślnie powinien być 1000 i wtedy spalanie trochę przekłamuje w dół. W poliftach ten współczynnik przestawia się już tylko co 100. Zmień na 900 i wtedy obserwuj spalanie.
Dałbyś znać gdzie dokładnie znaleźć to ustawienie? Btw co ma domyślna wartość wynosząca 1000 do tego co jaką wartość się ją przestawia? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał cinek15c Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawe to spalanie. Mi w 2.0 180KM z automatem wychodzi na trasie jakieś 6/100, a samo miasto to ponad 9/100. Ale ja to chyba nie umiem tak jeździć, żeby osiągnąć te niższe wartości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżdżę bardzo płynnie, może to pomogło. Ale jest ryzyko, że może zaniżone spalanie mam jak wspomniał kolega @miraż . Się okaże. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
polak2468 jest offline   Odpowiedź z Cytatem