View Single Post
Stary 01-02-2022, 10:46   #129
Pilatus
ford::amateur

Imię: Dariusz
Model: Focus ST
Silnik: 2,3
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Cytat:
Napisał foni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeździłem ST w warunkach typowo miejskich. Przy normalnej jeździe palił mi praktycznie tyle, co CLA 45 AMG, czy Golf R, czyli okolice 13 litrów. Przy gonieniu spod świateł i agresywnej jeździe miejskiej, żadnym wysiłkiem nie było 16-18 litrów. Na miejskiej obwodnicy i przy bardzo spokojnym kulaniu się może być, że okolice 8 są realne. Nie mniej ja bym tak jeździć nie potrafił.
Jasne jest że jeżdżąc dynamicznie w mieście takie spalanie (13 l/100km) i większe jest jak najbardziej możliwe. Ja etap palenia gumy na światłach i bycie pierwszym na kolejnych mam już za sobą, a jeżeli wziąć pod uwagę dzisiejsze ceny mandatów i ogólne spowolnienie ruchu spowodowane tym faktem problem dużego zużycia paliwa po części sam się rozwiązał. Dziś w W-wie chyba już nikt nie ciśnie. Widzę to po średniej z trasy jaką codziennie pokonuje. Samochody turlają się 60-70km/h i mało kto jest wyrywny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może to efekt szoku i minie, ale na razie jest powoli i dostojnie i czasami mam takie przemyślenia że jeśli tak ma teraz wyglądać jazda to może trzeba było zamówić kolejną Mazdę i w emeryckim tempie przemierzać kilometry.

Ostatnio edytowane przez Pilatus ; 01-02-2022 o 11:35
Pilatus jest offline   Odpowiedź z Cytatem