https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=295682
tutaj jest temat akurat o Mondeo, ale piszą koledzy o tych słynnych korkach i oringach w misce olejowej.
W poście #17 są informacje, które przekonały mnie do tego, że warto zainwestować w oryginalny zestaw i mieć spokojną głowę.
Cytat:
|
Jako że moja praca to głównie uszczelnienia typu O-ring a właśnie w niej jestem to coś wam pokażę. Ten korek z lewej to oryginał - tworzywo z którego jest wykonany jest twarde a forma do jego produkcji dobrze wykończona. Jego oring jest z bardzo plastyczny, miękki z wysokiej klasy EPDMU koszt 80-90 zł. Te dwa parchy z prawej to podróby ze sklepu internetowego forda po 30 zł, tworzywo dużo bardziej miękkie-plastyczne forma do wykonania wtrysku na odwal się (ślady po frezowaniu i obróbce, oring zdecydowanie bardziej twardy od oryginału raczej z NBRu, który jest polimerem dość łatwo tracącym kształt szczególnie w wyższej temperaturze pracy. Nie kupujcie tego szajsu. Ten środkowy nowy oring ma nawet nadlew produkcyjny który będzie powodował nieszczelność, wystarczy że dobrze doczyścicie korek orginalny nie rysując jego płaszczyzn uszczelnień i wymienicie sam oring na oryginał forda koszt samego oringu 20-30 zł.
|