Kłaniam się nisko wszystkim Forumowiczom, to mój debiut na Forum.
Jestem o krok od zakupu w salonie kugi FHEV Titanium X platinium white, ale - no właśnie jest małe ale i stąd ten post. Od 15 lat używam bezstresowo subaru forester 2L n/a i teraz szukam godnego następcy. Moje obecne priorytety to: Podwyższona buda ze zwiększonym prześwitem, niskie spalanie, cisza przy prędkościach dozwolonych w Polsce, bezawaryjność, no i przyjemność z jazdy. Biorąc pod uwagę budżet znacząco poniżej 200k PLN, jazdy próbne odbyłem mazdą CX30, volvo xc40 T3, nową kia sportage fhev, a na koniec kugą phev (bo fhev niedostępny). Nie będę zanudzał wrażeniami z tych prób (wiadomo, nie ma ideałów), ale na razie padło na kugę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zaczęło się więc wertowanie internetu, obejrzałem wiele recenzji youtuberów (Pertyn, Wahacz, Zachar, itd), poczytałem o akcjach przywoławczych forda na stronie UOKIK, zajrzałem na różne fora (Ford Club Polska - bezcenne), przepytałem znajomych (niestety nikt obecnie nie jeździ fordem) i jestem w rozterce. Dlaczego? Bo auto podoba mi się, ale jakość kugi jest dla mnie zagadką. Stuki w komorze silnika wersji fhev?, Parujące reflektory?, różne drobiazgi? Stawiam znaki zapytania i BARDZO proszę o udział w tej skromnej sondzie: Czy jako użytkownik Forda możesz polecić/doradzić: Czy kuga mk3 to w miarę rozsądny wybór? Wszelkie uwagi ułatwiające podjęcie decyzji baardzo mile widziane.