Cytat:
|
Przestańcie już o tych rabatach dzisiaj nikt nikomu nie udziela rabatu.Większośc osób piszących myśli że jak w konfiguratorze jest jakaś cena,a pan w salonie wystuka na kalkulatorku 20 tyś mniej to że złapali pana boga za nogi.Cena jest taka jaką macie zapłacić i uwierzcie że nikt wam niczego nie daje,a już na pewno nie dzisiaj.Co najwyżej możecie się lepiej poczuć.
|
Właśnie chciałem w podobnym tonie napisać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szczególnie w Polsce ludzie są wrażliwi w temacie rabatów - musimy dostać rabat, wtedy czujemy się sprytni i lepsi. Duże firmy operujące na naszym rodzimym rynku doskonale sobie z tego zdają sprawę. Ceny jakich oczekują dealerzy znajdują się w zupełnie innych wewnętrznych cennikach. Tak naprawdę nie ma znaczenia czy przyjdziecie i dostaniecie rabat, bo akurat dzisiaj jest na Focusa 11 tys. zł zniżki, a jutro będzie 9,5, czy też zdejmą z cennika ceny promocyjne, ale Pan za biurkiem miłym głosem na pytanie o rabat powie: "No wie Pan, generalnie nie mogę więcej niż 3 tys. dać, ale dla Pana ok, jak mi się zgodzi kierownik to wyjątkowo 10 tys. możemy dać, bo to akurat ostatni samochód i będziemy zamykali listę na ten miesiąc dla tego modelu". Szczerze... no to jest bulshit, trzeba być naiwnym, żeby wierzyć, że jak się kupuje jeden czy dwa samochody rocznie to się jest wyjątkowym klientem. Wyjątkowe to jest dla dealera korpo, które kupuje 40, 50 i więcej sztuk rocznie i wszystkie je tam regularnie serwisuje. Taka spółka faktycznie dostanie propozycję zakupu samochodów po okazyjnych cenach.