Temat: [Mondeo 2014- ] 180KM PSA silnik zużywa olej.
View Single Post
Stary 05-02-2022, 21:35   #79
Szumo
ford::amateur

Imię: Szumo
Model: Mk4
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: 180KM PSA silnik zużywa olej.

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nic nie bierze ... komu pada sprężarka po 10-11 tyś km ... silnik z wadą lub zakatowany .. żaden silnik z PSA nie brał mi nigdy oleju i to chyba 1 przypadek o jakim słysze na forum
Cytat:
Napisał Lewsey89 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podpisuję się pod kolegą miałem wiele samochodów z silnikami PSA od 1.6 do 2.0. Żadnych problemów, żadnego zużycia oleju. Wada fabryczna lub wadliwa uszczelka między fotelem a kierownicą.
Ciekawe opinie .... to u mnie, wyniki z 4 luty 22, spalił 3 LITRY oleju na 4600 km !!! Mam kilka wersji mondeo począwszy od Mk4 po Mk5 150KM i żaden nie pali oleju, oprócz wersji ST Line 180 KM.
Przy okazji może ktoś powie gdzie ku.... ten olej się podziewa ?? Auto nie dymi, zapierdziela, nie wycieka na zewnątrz. ASO zmieniło turbo i się wkopali na 8 tyś kosztów bo to nic nie pomogło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Także jeśli uważacie że normą jest że auto nie pali oleju, to bardzo proszę o wszelkie uwagi co u mnie może być nie tak, bo już najwięksi specjaliści ręce rozkładają....
Dodam że auto z 2018 roku, przebieg 211 tyś., w 650% jazda w trasie z prędkością od 170 do 200 km/h.
Szumo jest offline   Odpowiedź z Cytatem