View Single Post
Stary 06-02-2022, 10:22   #94
seliw
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: cmax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Moduł przyczepy - Trailer Tow Module (TTM) - Instalacja/Testy

Dzięki wielkie,

nie napracowałem się zbytnio,w aucie mam wszystkie kable z prawej strony, opis co do czego mam na module, miałem tylko problem który low który high, wiem że różnią się napięciami ale jakoś nie mogłem zmierzyć na aucie.

A takie dodatkowe pytanie: każdy moduł uniwersalny zadziała w każdej samochodzie z modułem can?

Głównie pytam o to czy np w fordzie sygnały po CAN są analogiczne jak np w VW? chodzi oczywiście o moduł haka. Bo szukając po necie są moduły uniwersalne ale jakby dedykowane do odpowiedniej grupy aut. Wiem że długość kabli się różni ale czy sam moduł nie mam pojęcia.

Albo zapytam konkretniej: mam taki moduł jak w miniaturce
i chce go założyć do mondeo mk4.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

wiązkie mam taką

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z modułu mam kable wchodzące:

1 GND - uziemnienie
13 stały plus
2 ing - czujniki cofania??? pomarańczomy przewód istalacji z niebiesko-zielonym przewodem od modułu parkowania??? tego nie jestem pewien bo u mnie jeszcze jest jeden przewód jak na zdjęciu i wydaje mim się że to będzie właśnie od tego (szaro-fioletowy)
3 światło stop do brązowo pomarańczowy w aucie
16 can hight
17 can low

Długość kabli muszę dopasować bo są na lewą stronę auta u mnie wszystko po prawej ale to nie problem.

Ostatnio edytowane przez seliw ; 06-02-2022 o 11:01
seliw jest offline   Odpowiedź z Cytatem