Absolutnie nie chcę bronić Forda - dzisiaj samochody projektuje się z udziałem całego działu optymalizacji i księgowych (i to na każdym etapie), więc raczej nie ma szans, żeby dostać więcej niż przed FL za tą samą cenę.
Co tak naprawdę się zmieniło - ano grill (nieistotne, kwestia gustu); światła - istotne, bo wcześniej za statyczne full-ledy trzeba było słono dopłacić, ponadto teraz większość wersji ma tylne światła częściowo w tech. LED bez żadnej dopłaty (wcześniej tylko z LEDami z przodu); tablet - 13.2 cala - nie wiem czy istotne, ale na pewno dla większości na +; i... pakiety - zwróćcie uwagę np. na pakiet DRIVER ASSISTANCE - jest bogatszy i kosztuje tyle samo co odpowiadający mu wcześniej TECHNOLOGY, poza tym rozwinięty został system Active Park Assist w pakiecie PARKING; ładowarka bezprzewodowa jest teraz standardem w większości wersji (wcześniej 7 stów); oświetlenie wnętrza LED (nastrojowe) również zostało rozszerzone o dodatkowe wer. wyp. i jest standardem. Generalnie można to podsumować tak, że ewolucja dotyczy świateł i elektronicznych systemów wspomagających kierowcę, a także w pewnej mierze softu.
Ja wyłapałem tyle, pewnie jest tych różnic więcej, ale jakby nie patrzeć jest to tak naprawdę kosmetyczny lifting, tyle że przód dość mocno przemodelowali.
Nie narzekałbym - Fiesta od 2024 roku ma być już tylko w pełni elektryczna. Focusa też to czeka. Ten model może być jedną z ostatnich szans na samochód, którego głównym napędem jest silnik spalinowy. Dla ludzi, którzy sporo jeżdżą jest to raczej istotna kwestia.
Cytat:
|
Poza tym zauważyłem na jednym ze zdjęć bardzo dobrą jakość kamery cofania. Czy przed fl obraz też był tak dobry?
|
To jest kolejna różnica. Nie był
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.