Cytat:
|
....
(widzę skąd mi się w głowie też pomieszało że to AS-Built. oczywiście mówimy o directConfig dla tego modułu)...
|
Nic się Koledze nie pomieszało. To jest dokładnie As Build (zwany czasem 'direct configiem')...
Niestety dla przedliftowych FF3/C-max ten As Build nie jest przechowywany na serwerach Forda... Pewnie z tego powodu, że jest po prostu pusty.
Co do 'potencjalnie przydatnych informacji' - jak łatwo sprawdzić do niedawna jeździłem Grand C-maxem z 2013 roku, który fabrycznie wyszedł z MFD.
W starych sesjach mojego auta zrobionych wkrótce po jego zakupie (zanim zacząłem coś "głębiej grzebać"...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) widać, ze FCDIM miał oprogramowanie C1BT-14D358-DC (pierwszy obrazek). Niestety nie da się tego ściągnąć w postaci VBFa (przynajmniej ja tego nigdzie nie znalazłem, nawet w swoich dość bogatych "zasobach archiwalnych"...).
Natomiast znalazłem u Rosjan, że dokładnie ten soft wgrywany jest z karty z mapą v3 (jak na drugim obrazku) - karta "uchowała mi się" oryginalnie z mojego auta...
Generalnie nie wiem, czy cały ten temat wart jest tej ilości "dociekań i działań". Jeździłem jakiś czas na MFD po aktualizacji i nie przypominam sobie by te kafelki budziły jakiekolwiek moje emocje...