Odp: Focus Mk4 Facelift
Plusem tego forum jest to, że coś się na nim dzieje. Na wielu innych forach samochodowych jest martwa cisza. Duży ruch na forum świadczy też o tym, że forumowicze mają Fordy, lub planują kupić samochód tej marki. Natomiast minusem jest poziom dyskusji i wiedza o samochodach. Oceniacie wygląd samochodu, piszecie, że silniki są do dupy, że lifting nic nie zmienił, że Ford beznadziejnie się sprzedaje, że najlepiej kupić inną markę byle tylko nie Focusa po FL. Dlaczego nic nie piszecie o zaletach tego samochodu np. o tym, że Focus jest samochodem, który prowadzi się najlepiej w swojej klasie, że wyciszenie wnętrza jest bardzo dobre, że można zamówić do Focusa bardzo wygodne fotele AGR, że silnik 1.0 ecoboost przez wiele lat z rzędu otrzymywał nagrodę za najlepszy silnik roku i łącznie zdobył kilkanaście nagród w różnych kategoriach, że ręczne skrzynie biegów Forda są uznawane za jedne z najlepszych, że skrzynia PowerShift w połaczeniu z miękką hybrydą nie ma lagów. A uwierzcie mi, że w innych markach jest z tym ogromny problem i lagi psują przyjemność z jazdy. Pamiętam, jaki hejt wylał się na nowego Golfa. Ja jednak zaryzykowałem i go kupiłem. Po przejechaniu 12tys/km uważam, że jest to świetny samochód. Jedyny samochód który, gdy jedziemy na aktywnym tempomacie potrafi utrzymać się idealnie pomiędzy namalowanymi liniami. Nie odbija się od linii do linii, jak inne samochody. Co 15 sekund musimy tylko dotknąć kierownicę i mamy namiastkę autonomicznej jazdy. Ciekawy jestem w jaki sposób Focus będzie się utrzymywał pomiędzy pasami?
Ostatnio edytowane przez Tomasz76 ; 08-02-2022 o 09:36
|