Cytat:
|
Oceniacie wygląd samochodu, piszecie, że silniki są do dupy, że lifting nic nie zmienił, że Ford beznadziejnie się sprzedaje, że najlepiej kupić inną markę byle tylko nie Focusa po FL.
|
Każdy może ocenić wygląd samochodu. Bo każdy ma swój gust. A forum jest tu idealnym miejsce, szczególnie wątek o facelifcie.
W dziele Focusa, jest wątek o wrażeniach z jazdy
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=286065
i tam sporo było, różnych opinii o jeździe Focusem. Zresztą, ja wyżej napisałem (post #195 ), że Focusa mk4 wybrałem, za obszerną kabinę, dodam, że trzy lata temu gdy sprawdzałem konkurencję (Cactus, C3A, Astra J/K, i30/Ceed/Elantra/Corolla XI, Rapid, Octavia III, C-Max i C4ST, a nawet chwila zastanowienia się nad Rio, C3, Fabia), Focus wygrał właśnie przestronnością kabiny (no poza Octavią - ale ta mnie odrzuciła wyglądem środka i min tym, że po Mondeo mkIV miało być mniejsze auto, owszem Octavia jest mniejsza, ale za duża), wygrał wygodniejszą tylną kanapą (żona z początku jeszcze jeździła z córką, ta zaś w foteliku, stąd szukanie auta z odpowiednią ilością miejsca za przednimi fotelami), w porównaniu do Cactusa, I30 wygrał też prowadzeniem, które to przeważyło, że w ogóle nie myśląc o Fordzie, jego kupiłem.
Starczy?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zresztą to w skrócie wyżej napisałem.
Silnik mam 1,0 EB, który też mnie bardzo pozytywnie zaskoczył (jak i 1,2 PT z PSA, choć min wychodzące wtedy problemy i ich sposób załatwienia przez PSA z zapychającym się ssakiem i odpowiedzią, że najlepiej wymieniać rozrząd co 50-60, mnie od Citroena odrzuciło, przez co nie sprawdziłem w jeździe C4ST).
Do tego, mnie w Focusie bardzo się środek podobał, w przeciwieństwie do wszem wtedy zachwalanego Ceeda, który po prostu był dla mnie brzydszy. A i sam Focus z zewnątrz mi się bardzo podobał, choć to był taki bonus.
I mimo, że nie zamierzam sprzedawać/kupować auta (Focus ma dopiero 38tys km), to z ciekawością oglądałem informacje o lifcie. I dziś patrząc na niego, na jego wnętrze, oraz na nowsze auta, które się pojawiły na rynku, na pewno sprawdziłbym C4, Elantrę (zapomniałem o niej, a nowa mi się bardzo podoba, gdyby, nie to, że rok przede mną teściu kupił Corollę XI, to sedany wtedy były u mnie na ostatnim miejscu, przy braniu ich pod zakup, a właśnie Elantra mi się bardzo podobała), i30 Facbacka, Proceeda, może i Xceeda (i30 fcb i Xceeda nie było wtedy możliwości obejrzenia, i30 fcb wchodził dopiero do produkcji, jednak nie było ich możliwości obejrzenia, przejechania się, a Xceed był planowany, a Proceed był sporo nad budżetem, dziś jednak by pewnie wszedł w górne granice), bo Focus po lifcie po prostu mi się mniej podoba.
Bump:
Cytat:
|
Ciekawy jestem w jaki sposób Focus będzie się utrzymywał pomiędzy pasami?
|
Kurcze nie potrafię odnaleźć testu, ale ktoś robił dokładnie to samo już w przedlifcie z automatem, tzn jechał przez miasto i tylko co chwila ręce na kierownicę musiał dokładać, a auto jechało dokładnie do pasie.
Sam mogę potwierdzić, że nawet przed lift, spokojnie się w środku pasa utrzymywał, nie jeździł od krawędzi, do krawędzi, a wiem, bo i na jeździe próbnej to testowałem, jak i chwilę po zakupie to znajomym pokazywałem.
o mam:
https://www.youtube.com/watch?v=wrc5...l=motospace.pl
od 6,40 mniej więcej