Odp: Ecoboost 1.6, jak pozwać Forda, skarga do UOKiK, zwrot za silnik
Przeczytałem wątek i mam nadzieję, że coś Pani ugra, powodzenia.
Pytanie, co z pojazdami po 07.03.2014 r ? Ktoś wie ?
Też jestem ciekaw, jak wygląda sprawa poszukiwania następnych właścicieli pojazdu, aby poinformować ich o wadach, bo nie mieści mi się w głowie, żebym to ja musiał co miesiąc sprawdzać. Czy producent może wystąpić do jakiegoś urzędu o taki informacje ?
Niech umieszczą w instrukcji pojazdu na pierwszej stronie linki do odpowiednich stron i będzie dupochron.
Generalnie sprawdzanie poziomu oleju czy płynu chłodniczego jest w obowiązku posiadacza pojazdu, ale jak to zrobić w czasie jazdy to już nie wiem.
Może inna akcja, ale wyobrażacie sobie, ile kierowców jeździ samochodami z 2006-2007 roku, które są de facto bombą odłamkową.
WF0SXXGBWS6T82486
"Ford Motor Company Limited stale monitoruje proces produkcji oraz eksploatowane pojazdy.
Państwa pojazd jest wyposażony w poduszkę powietrzną kierowcy firmy Takata, której zadaniem jest ochrona kierowcy w razie wypadku. Poduszki powietrzne są odpalane przez ładunek pirotechniczny, który szybko napełnia poduszkę powietrzną, gdy zachodzi taka konieczność. Ładunek pirotechniczny w niektórych poduszkach powietrznych firmy Takata może z czasem ulegać degradacji na skutek oddziaływania określonych warunków klimatycznych. Wahania wysokich temperatur w połączeniu z wilgocią i upływem czasu przyczyniają się do degradacji ładunku pirotechnicznego. Ta degradacja może być przyczyną zbyt szybkiego spalania ładunku pirotechnicznego, gdy poduszka powietrzna jest odpalana podczas wypadku. Gdy ładunek pirotechniczny spala się zbyt szybko, wysokie ciśnienie wewnątrz generatora gazu może spowodować jego rozerwanie. Rozerwanie generatora gazu może prowadzić do wyrzucenia z dużą prędkością metalowych fragmentów generatora gazu w kierunku osób przebywających w pojeździe, co grozi poważnymi obrażeniami lub śmiercią."
|