Cytat:
|
Obiło mi się o uszy, że montowali już grubszy ten pękający fragment z ****olitu
|
No właśnie, to bardzo ciekawe bo ja miałem taki jakby grubszy niż standardowy gdy kupiłem auto. Myślałem, że może komuś pękł wcześniej w końcu auto miało już trochę przejechane (260k jak kupowałem). Ale może to był też oryginalny już poprawiony, niemniej jednak akcja serwisowa mi przysługiwała. Data rejestracji koniec marca 2014 a produkcji to nie wiem niestety
Bump:
Cytat:
|
Zatem cała sprawa rozgrywa się o drugi silnik. Jeżeli serwis który go montował udzielił Pani rocznej gwarancji i ona minęła, to pani roszczenie jest całkowicie bezpodstawne. Jeżeli awaria nastąpiła w czasie obowiązywania gwarancji, to należy się Pani naprawa lub wymiana silnika.
|
Jeżeli chodziłoby tylko i wyłącznie o uszkodzenie silnika to racja niemniej jednak to jest wada niebezpieczna i producent powinien za to odpowiadać. Pani błędem było nie zgłoszenie się na akcję serwisową i niestety to może być mocnym argumentem dla Forda.
Cytat:
|
"Nieświadomi", "zatroskani" mechanicy z CityCar Glliwice
|
Swoją drogą spróbowałbym na Pani miejscu zgłosić się do ASO w Niemczech. Słyszałem, że wymieniali silniki na własny koszt w takich przypadkach może uda się Pani coś ugrać.
Trzymam kciuki i na przyszłość polecam sprawdzonych mechaników a nie ASO (czyli wyższy poziom partactwa za wiekszą kasę).