View Single Post
Stary 11-02-2022, 12:39   #55
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6, jak pozwać Forda, skarga do UOKiK, zwrot za silnik

Cytat:
Napisał kln1920 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obiło mi się o uszy, że montowali już grubszy ten pękający fragment z ****olitu
No właśnie, to bardzo ciekawe bo ja miałem taki jakby grubszy niż standardowy gdy kupiłem auto. Myślałem, że może komuś pękł wcześniej w końcu auto miało już trochę przejechane (260k jak kupowałem). Ale może to był też oryginalny już poprawiony, niemniej jednak akcja serwisowa mi przysługiwała. Data rejestracji koniec marca 2014 a produkcji to nie wiem niestety

Bump:
Cytat:
Napisał Waterspoon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zatem cała sprawa rozgrywa się o drugi silnik. Jeżeli serwis który go montował udzielił Pani rocznej gwarancji i ona minęła, to pani roszczenie jest całkowicie bezpodstawne. Jeżeli awaria nastąpiła w czasie obowiązywania gwarancji, to należy się Pani naprawa lub wymiana silnika.
Jeżeli chodziłoby tylko i wyłącznie o uszkodzenie silnika to racja niemniej jednak to jest wada niebezpieczna i producent powinien za to odpowiadać. Pani błędem było nie zgłoszenie się na akcję serwisową i niestety to może być mocnym argumentem dla Forda.

Cytat:
Napisał tessa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Nieświadomi", "zatroskani" mechanicy z CityCar Glliwice
Swoją drogą spróbowałbym na Pani miejscu zgłosić się do ASO w Niemczech. Słyszałem, że wymieniali silniki na własny koszt w takich przypadkach może uda się Pani coś ugrać.

Trzymam kciuki i na przyszłość polecam sprawdzonych mechaników a nie ASO (czyli wyższy poziom partactwa za wiekszą kasę).
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem