View Single Post
Stary 11-02-2022, 20:50   #73
tessa
ford::amateur

Imię: Teresa
Model: SMax
Silnik: ecoboost 1.6
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Ecoboost 1.6, jak pozwać Forda, skarga do UOKiK, zwrot za silnik

Waterspoon
"Strona przeciwna nie może złożyć wniosku o zabronienie powodowi złożenia wniosku o powołanie biegłego."

Ja napisałam "Ford domaga się oddalenia naszego wniosku o powołanie biegłego w celu wykonania ekspertyzy uszkodzonego silnika, czyli z polskiego na nasze: robi wszystko, żeby nie zbadać przyczyny uszkodzenia silnika. "

cyt. z odpowiedzi na pozew:

" wnoszę o pominięcie wniosku dowodowego o dopuszczenie i przeprowadzenie dowodu z opinii biegłego sądowego z zakresu techniki samochodowej"
czyli z polskiego na nasze: nie życzą sobie powołania biegłego do zbadania przyczyny awarii silnika, zgadza się?

Bump: hindus
"Nie mniej sprawa wygląda na zakończoną (od 2 lat), nigdzie indziej nie znalazłem informacji o toczącej się sprawie https://www.news24.com/news24/southa...death-20200625"

Dzięki za link, szukałam info na ten temat i ostatnie znalazłam sprzed ponad roku.
Ma Pan rację, że sąd przyjął, iż przyczyną pożaru była usterka elektryczna, czyli jak rozumiem, iskra pomiędzy deską rozdzielczą a przednią szybą, jednak nie znaleźli przyczyny tej usterki.

Google w kwestii tłumaczenia znacznie się polepszyło na przestrzeni ostatnich 10 lat, ale trzeba być czujnym, jak się okazało...
tessa jest offline   Odpowiedź z Cytatem