Dzień dobry,
Od niedawna jestem posiadaczem Ford Mondeo Mk4 2.0 Tdci 140KM 2011 rocznik produkcji, jednakże od początku borykam się z problemem z dużym hasłem okolic pompy wspomagania. Na początek zrobilem pakiet startowy (rozrzad, wszystkie rolki, paski, filtry oraz oleje) I mechanik twierdzi, że hałas powoduje pompa wspomagania - zaleca jej wymiane. Ja natomiast po przeczytaniu forum, widzę że problem może być z płynem, odpowietrzeniem, zbiorniczkiem wspomagania a na końcu z pompa wody.
Wygląda na to, że pompa wyje cały czas - na zimnym, ciepłym silniki, nie ma znaczenia czy kręcę czy nie. Na początek dolałem płynu bo było go na kresce minimum ale brak poprawy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprawdziłem i układ nie jest zapowietrzony - brak bąbelków etc. Co robić dalej? Kupować zbiornik i wymieniac plyn? Nowy - używany? Czy może najpierw wymiana płynu? Czy moze odrazu wymiana pompy? A może jakieś inne propozycje ?
Prośba o pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodatkowo dodaje film jak to wyglada:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=LcOKedFeirE