Cytat:
|
Masz dużo racji w tym co piszesz, jednak nie tak szybko...
1. Muszą zrobić jakiś okres przejściowy dla motorów wysokoprężnych regulując to stopniowo normą euro pierw 5 potem 6 i wyżej, pamiętaj że włodarze chcą siedzieć na swoich stołkach, a elektorat niekoniecznie posiada tabor z motorami z najnowszą normą.
2. Jak zrobią zakaz wjazdu do miast samochodom z silnikami spalinowymi to obejmie to także silniki o zapłonie iskrowym i niestety hybrydy, bo wg ostatnich założeń do ścisłych aglomeracji mają mieć wjazd wyłącznie pojazdy zeroemisyjne i pojazdy do utrzymania porządku infrastruktury miejskiej. Na dzień dzisiejszy wszystkie założenia, które miały być już wprowadzane w maju 2021 są schowane głęboko w szufladzie.
|
Ale zanim to zrobią, to wprowadzą opłaty za wjazd do centrum w zależności od "ekologiczności" spalin. Mogę się niemal założyć o to.
Cytat:
|
Ciekaw jestem jak sie prawuje w głebszym sniegu?
Pytam bo wczesniej mialem smaxa 2.O benzyna it to byla tragegia. Zdarzalo sie ze jak na pole wjechalem to koledzy musieli mnie wyciagać. Wczesniej modeo 2.0 diesel dawał wszędzie radę. Pewnie roznica wynikala z lżejszego silnika i cięzkiego zada wiec jak w hybrydzie dorzucili baterie do bagaznika to musi być jeszcze gorzejj.
|
Tutaj czy to diesel czy benzyna to myślę bez znaczenia. Pozostałe zmienne są na tyle nie porównywalne, że ciężko zgadnąć. Od opon poczynając na samej powierzchni kończąc.