Temat: [Focus 2014-2018] Kolor czarny - różne rodzaje
View Single Post
Stary 17-02-2022, 11:08   #11
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Kolor czarny - różne rodzaje

oczywiście że moze się różnić.
tak samo jak mój 2012 Candy Red jak stoi obok 2015 Candy Red to te kolory się różnią.
Czasami się trafi ten sam odcień,
a wystarczy rok/dwa różnicy w produkcji i odcień będzie delikatnie inny.
Nie ma ryzyka, nie ma zabawy.
Kiedyś zaparkowałem obok tego samego rocznika co mój,
to samo wyposażenie i nawet tablice podobne (czyli były rejestrowane zbiorczo).
Kolor był identyczny.
Znowu zaparkowałem kiedyś przy hatchbacku 2013 i jego odcień był delikatnie ciemniejszy.
Myślałem że może kwestia polerki czy wosku ale jednak jak się przyjrzałem to po prostu był kilka % ciemniejszy.

Kilka fotek:
MK3 i MK3.5
Teoretycznie obydwa nazywają się Candy Red a odcień jest inny

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Takie same MK3 Candy Red w kombi Titanium X z tego samego rocznika

I taka sztuczka.
Akurat wczoraj pod boulderownią parkowałem obok Focusa Black Edition:

Ostatnio edytowane przez edmun ; 17-02-2022 o 11:49
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem