Kolejny update w moim temacie. Widzę, że wątek się rozrósł ale niestety nie udało mi się jeszcze rozwiązać problemu.
Co poczyniłem? Otóż wymieniłem dokładnie wszystkie węże podciśnienia na nówki sztuki ori. Waż idący do pompy vacum, co ciekawe wg katalogu i po numerze finis, ma inną końcówkę - stara była plastikowa z oringiem i na zatrzask, nowa jest banalnie prosta z gumowym króćcem nasuwanym na wyjście z pompy. Najważniejsze że jest to szczelne i się trzyma. Nie wnikam.
Dodatkowo tak jak zamierzałem, wymieniłem elektrozawór sterowania turbo na nowy oryginalny z PSA oraz założyłem nowy filtr powietrza z Manna.
Efekt - odczyty parametru TQ zaczęły pokazywać mi w końcu wartości jakie powinny przy mapie 180 - odpowiednio około 120-122% na 4 biegu… ale… No właśnie, im wyższe obroty tym TQ szybciej spadało. Ale to parametr wyliczany więc TQ nie sugerowałem się jakoś szczególnie.
Najważniejsze dla mnie czyli MAP i MAF nie uległy znaczącej poprawie - owszem jest ciutkę lepiej, ale do poprawnych odczytów daleko… Przykładowo ciśnienie doładowania z butem w podłodze na 4-ce, to tylko 2,30-2,35 bara (więc ciutkę lepiej bo było 2.20) a MAF nigdy nie jest mi w stanie pokazać większej masy powietrza niż te 120-130g/s… Powinno być odpowiednio około 2,5-2,6 bara i około 160-170g/s przepływu masy powietrza… Tak więc podciśnienia wyeliminowane, było to ostatnie co mogłem samemu zrobić… A chciałem to jeszcze zrobić przed wtorkową wizytą w serwisie… ale…
No właśnie… auto wczoraj rano dopadła mi żona. Błąd był ładnie w PCM, nie kasowany (tak sobie zażyczył serwis by go nie kasować bo inaczej oni nic nie ruszą itp…). Więc moja kochana żona chciała sobie sprawdzić jak tam DPF na fonie z forscan lite iiii skasowała błąd z PCM - naprawiła auto
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak więc znów czekam aż błąd łaskawie wróci. Co z tego wszystkiego wiadomo? Jedynie tyle, że turbina kręci się za wolno… czym to jest spowodowane? Za mało spalin? Wtryski raczej zachowują się Ok, auto opala fajnie, kopcić nie kopci (wnioskuję po zachowaniu dpfa), dolot czysty, nic nie przerywa i nie szarpie. EGR nowy - więc zakładam że ciśnienie spalin nie ma prawa tam się gubić. I co jeszcze? Geometria turbo. No Ok, ale jeśli jest zacięta to raczej bym chyba miał przeładowanie a nie niedoładowanie? Prawda? Może gruszka zacięta?
Żonę pytałem ale mówi że auto sprawne bo błędu nie ma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk