View Single Post
Stary 22-02-2022, 09:29   #1357
D F
ford::advanced

Imię: Darek
Model: Transit T300, Galaxy
Silnik: 2.3 lpg, 2.3 lpg
Rocznik: 2006, 2001
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

No i stało się...
Od 27 lat posiadałem tylko auta benzynowe z napędem na tył a teraz po lekturze internetów takie coś...

Kupiłem Transita '05 2.0 TDCI. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ojcem chrzestnym tej decyzji jest oczywiście wojtekjanus.
Będzie się musiał teraz mną opiekować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te silniki po rowach i że bardziej osobowy zrobiły swoje.
Auto od 2009r w Polsce. Mam fakturę z 2013r z jakiegoś serwisu holenderskiego dotyczącą pompy i wtryskiwaczy (tak się domyślam - kto by ten język zrozumiał). Niestety nie ma tam przebiegu więc nie wiadomo ile jeszcze mi to posłuży. Jednak sądzę, że między 2009 a 2013 polski właściciel "natrzaskał" tym dużo kilometrów skoro naprawy były w Holandii a od 2016 osoba, od której kupiłem woziła się w łykendy po weselach. Może do następnego remontu mam jeszcze trochę czasu. Auto ma teraz 380 tys. przejechane a ja podróżuję rocznie około 25 - 30 podzielić na dwa auta...

Wracając do domu te 300 km odkryłem, że wskazówka wskaźnika temperatury ledwo się podniosła. Jednak ale aż takie niedogrzanie to raczej stawiam na walnięty termostat.
Czy ze sprawnym termostatem ta wskazówka "stoi" pionowo?
D F jest offline   Odpowiedź z Cytatem