Otóż stałem się posiadaczem takiego Transita.
Staram się jak najwięcej robić sam przy swoich autach bo pomijając koszty zaufać "mechanikom" czy też raczej monterom części jest raczej trudno. Teraz już chyba nie ma takich co się specjalizują w jakiejś konkretnej marce więc ja powinienem wiedzieć konkretnie czego oczekuję podczas wizyty i sam zdiagnozować problem. Nie generalizuję tutaj i nie wrzucam wszystkich do jednego wora. Korzystam nawet czasem z usług takiego, któremu mogę "patrzeć na ręce" i zadawać wiele pytań a czasem nawet coś tam pomogę aby było szybciej... Ale chcę wiedzieć co się dzieje. Jestem z tych starych roczników co starają się (na ile to możliwe) być samodzielnym i niezależnym.
Chcę wiedzieć jak poprawnie używać taki model i na co szczególnie zwracać uwagę? Czyli instrukcji obsługi ale nie takiej dostawanej z samochodem przy kupnie (mam nawet taką oryginalną ale po holendersku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) tylko coś więcej.
W 1995 roku krótko miałem 20 letni samochód z silnikiem diesla a potem już zawsze benzyny z napędem na tył. Więc teraz będę robił doktorat o dieslach i napędzie na przód
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Silnik sobie klekoce ale nie wiem czy dźwięki, które słyszę są w porządku czy już są jakieś objawy "nie w porządku". Przydałoby się posłuchać takiego samego. Jest jest jakiś wolontariusz w moim pobliżu, który chciałby posłuchać/dać posłuchać swojego to proszę o kontakt.
To forum jest głównym źródłem wiedzy więc gdzie jak nie tutaj pytać o więcej.
Czytałem już trochę ale wciąż wiele zagadek niewyjaśnionych.
Pod maską dużo przewodów wodnych/powietrznych, których sens działania jest wielką tajemnicą(chwilową mam nadzieję).
Samodzielnie wymieniłem już termostat (właściwie założyłem bo nie było go w ogóle!!!) i teraz wskazówka na wskaźniku prawie dochodzi do pionu. Brakuje tak około dwóch grubości wskazówki. Tak ma być? To standard w tych niedogrzanych silnikach?
Czytałem, że w tych modelach może już być filtr kabinowy. Jeśli tak to gdzie go szukać?
Czy sprzęgło dwumasowe to standard w tych modelach i czy bez rozbierania można to jakoś sprawdzić?
DPF. Jest?
Turbo. Jak poznać czy działa i jak o to dbać? Czytam coś o wyczekiwaniu na obrotach jałowych przed wyłączeniem po jeździe...
W zanadrzu wiele więcej pytań ale nie ma co za dużo na początek zasypywać bo chaos będzie...