Odp: Jakie nowe opony na lato.
W tym temacie większość będzie zachwalała swój wybór z prostego powodu - zazwyczaj przechodzi się z opon typu do wyrzucenia na nówki i nawet budżetówki w takim porównaniu będą super. Proponuję czytać etykiety nowych opon typu głośność, zużycie paliwa itp. Każdy wtedy znajdzie coś dla siebie i w swoim budżecie.
Subiektywnie z półki premium - aktualnie mam Dunlop Blue Response 3. Dosłownie premium pod każdym względem i mówię to jako osoba dużo wymagająca.
Dwukrotnie sprawdzałem Michelin, ostatnio chyba Primacy - na początku dobre ale szybko parcieją i odczuwalnie tracą właściwości jezdne. Tylko dla osób robiących więcej jak 30 tys km rocznie, byłem raczej niezadowolony z tej marki.
Ze średniej półki całkiem nieźle wypadają Nexeny. Ciekawa oferta jakości do ceny, jednak mają niziutkie boki bieżnika, przez to ciut szybciej się skończą niż konkurencja. Niemniej dobre i odczuwalnie tańsze niż Dunlopy i Michelin.
Ostatnio edytowane przez Jakoob ; 26-02-2022 o 20:07
|