Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 14-03-2022, 19:32   #2731
galaxior
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 1,8 tdci 125KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Witam wszystkich,
kupiłem radio używkę - niby igła, najprawdopodobniej Bosion a903 px6 4/64 - oznaczenie na naklejce BXA903....
android 10
DELAY jest do ustawienia max 2 godziny, i tak jest ustawione.
Czysty android - przywrócony do ustawień fabrycznych.
wersje oprogramowania:
OS: KC1E0112-PA1-1.1.4.3.1 - BLINK161 - 20191129 - 701F
MCU: STM32-20191028-11-KC6-41
auto: galaxy. Canbus chyba działa ok, na convers wyświetla, podświetlenie przygasa z włączeniem świateł, sterowanie z kierownicy działa, pojawia się wizualizacja klimatronika, ale czujniki parkowania tylko pikają tak jak w oryginale (fx) - nie wiem czy powinna się pojawiać jakaś wizualizacja (jest ona na converse).

Zauważone po jakimś czasie problemy:
1. Co jakiś czas radio (zimny start) nie uruchamia się, tylko zatrzymuje na logo ford. Wtedy też już tak zostaje nawet po jeździe i zamknięciu auta. Convers zgaśnie, radio się świeci aż do odcięcia zasilania po ~15-20min
ewentualnie jak przyciskiem włączę, to zrestartuje się i uruchomi.
2. Co jakiś czas po uruchomieniu samo się restartuje (nie mowa tu o momencie odpalania auta) w nieregularnym czasie od uruchomienia
3. Rzadziej ale potrafi uruchomić się z białymi pływającymi pasami na ekranie z ledwo przebijającym się jak na rentgenie logo ford - i tu również już się nie uruchomi, tylko muszę próbować przyciskiem zrestartować. - https://www.youtube.com/watch?v=hgucN2ShQQI

4. Czasem po takich restartach gubi wszystkie ustawienia (data i godzina, wyłączenie buzzera, jasności, zapamiętane radia itp.)

5. BT - pozwala rozmawiać przez telefon, książka telefoniczna zsynchronizowała się, ale nie słychać powiadomień np. dźwięku sms, przypomnień - nie wyświetlają się one również na radiu, czy BT tylko obsłuży dzwonienie czy jakieś aplikacje wystarczy zainstalować?

6. czy jest możliwe połączenie z internetem udostępnionym przez bt?
przez bt połączony telefon, tethering przez bt włączony w telefonie, ale radio nie ma neta.

7. przy połączonej sieci wifi, pomiędzy dźwięk radia wkradają się jakieś dziwne dźwięki - https://www.youtube.com/watch?v=IuqIUbkfAxM

8. czy da się poprawić zasięg radia? w oryginalnym kablu z forda mam wtyk jak trzeba do radia + fakra od forda do GPS. Nic więcej nie mam. Więc separatora nie muszę chyba kupować. Ale może którymś kabelkiem trzeba połączyć z niebieskim z radia ANT ?

Ma ktoś pomysł czy coś z tym można zrobić?

Ostatnio edytowane przez galaxior ; 14-03-2022 o 19:36
galaxior jest offline   Odpowiedź z Cytatem