View Single Post
Stary 18-03-2022, 07:45   #7
kln1920
ford::expert

Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Kłopoty techniczne i prawne po zakupie Forda Focusa

Cytat:
Napisał FFpiotto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli wypalenie zaworów nie może być spowodowane brakiem lub źle przeprowadzoną ich regulacją?
Oczywiście, że może

Cytat:
Napisał FFpiotto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Również zatajenie ponadnormatywnego zuzycia oleju silnikowego też nie jest wadą techniczną?
Jest. Dlatego tego zużycia oleju bym się najbardziej czepiał oraz tego:
Cytat:
jakim prawem wymieniłem olej, bo on mi przecież mówił, że na oleju jest
Pewnie wlał jakiegoś syfu do oleju, żeby zamaskować zużycie, a po załóżmy 3-4k km by powiedział "teraz to żeś pan już zepsuł". Zawór też nie wypali się od tak, zerojedynkowo, to dłuższy proces. Co innego, jakbyś korbę wywalił, ale wypalony zawór i takie zużycie oleju to są rzeczy, których nie wyłapiesz przy zakupie (chyba że pomiar kompresji plus kamera inspekcyjna) i moim zdaniem takie auto powinno podlegać zwrotowi. Moim zdaniem spokojnie sprawa do ugrania. To nie taki przypadek, że panie ja miernikiem nie pomierzyłem a na aucie szpachla. To co piszesz to książkowe wady ukryte

Ostatnio edytowane przez kln1920 ; 18-03-2022 o 07:47
kln1920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem