View Single Post
Stary 22-03-2022, 21:33   #332
mskgs
ford::advanced

Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Cytat:
Napisał _Semtex_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozsądna opcja i ładny samochód. Jakie silniki wchodzą w rachubę - w sensie oba - ten 150 KM i 186 są do dostania?
Tak jak napisał Pilatus, głównie 150 KM. Nie pytałem o Skyactiv-X, ale jak przeglądałem ogłoszenia to też nie widziałem ofert z tym silnikiem. Natomiast moim zdaniem ten 150 KM ładnie się odpycha. Wiadomo że silnik wolnossący ma swoją charakterystykę, ale akurat automat bardzo ładnie sobie z tym radzi - szybko redukuje i chodzi dosyć płynnie, wbrew temu co można usłyszeć w testach na YT. Być może Mazda coś poprawiła w stosunku do tego co było w wersji 122 KM.

Cytat:
Napisał Pilatus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jako opcję polecam też Mazdę CX-30. To taka trójka na podwyższonym zawiasie. Te same silniki i cena prawie ta sama.
Dodam, że CX-30 jest rewelacyjnie wyciszona, dużo lepiej od trójki, mimo że teoretycznie to tylko podwyższona wersja. Mi niestety nie podchodzą te ogromne plastikowe nadkola Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mskgs ; 22-03-2022 o 21:40
mskgs jest offline   Odpowiedź z Cytatem