Hej. Wracam by uzyskać od was porady.
Auto było u mechanika, powiedział mi że te pukanie przy puszczaniu sprzęgła przy zmianie biegów, to przez sprzęgło, że to wymiany, bo tarcza jest już cienka . Przy okazji wymieni olej w skrzyni wraz z uszczelniaczami.
Czy to może być rzeczywiście to ?
Bo inny mechanik mówił ze to przez luz na półosi, ten zaś mówi , że półoś jest w porządku.
Druga sprawa, te myszkowanie na drodze, że dziwnie się zachowuje, ściąga, buja , ucieka. To przez nie zrobioną zbieżność w tyle, że zbieżność była tylko w przedzie robiona. Tył nie, bo są mega zapieczone śruby w wahaczach , że wahacze trzeba ciąć...żeby w ogóle zrobić zbieżność... Więc mnie okłamali , że zbieżność zrobiona była w całym aucie...mechanicy...
A w moim aucie jest tak, że za granicą ktoś sobie go obniżał i w tyle założone są specjalne sportowe sprężyny, tył jest obniżony ( o tym wiedziałam , że był obniżony), ale dowiedziałam się że tylko tył , przód nie jest obniżany że ma standardowe sprężyny.
Więc do sedna... Mechanik związku z tym że przód jest inaczej i tył inaczej, chce tył zrobić też normalnie, tzn, wymienić te wahacze, od razu sprężyny na normalne , amortyzatory i tuleje których jest dużo, i obawia się że przy okazji może się coś jeszcze znaleźć...
Myślicie że facet ma racje i wie co robi ? Proszę pomóżcie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.