Cytat:
|
1. To ze cos do czegos bylo kiedys dobre to nie znaczy, ze teraz do czegos innego tez bedzie pasowac.
Bump:
|
To prawda - stąd pytanie.
Cytat:
|
2. Jak producent zaleca 0w-30 do MK5 to lej taki olej i nie kombinuj bo zalecenia producenta co do parametrow i normy oleju maja jakas podstawe techniczna i nie biora sie z powietrza.
Bump:
|
Zaleceniami producenta najmniej bym sie przejmował - przecież nie mają żadnych podstaw technicznych tylko marketingowe - pewnie chodzi o zmniejszenie zużycia paliwa.
Gdyby zalecenia producentów nie brały się z powietrza nie zalecaliby wymiany co 30 tkm.
Cytat:
|
3. Nie chcesz jezdzic na Castrol-u to wlej polecanego tu wczesniej przez Hanasolo Motula (Motul 8100 Eco-Clean C2 0W30). Ja po roku jazdy i przejechaniu prawie 30 tkm w bardzo roznych warunkach i temperaturach uwazam, ze olej jest swietny i silnik pracuje na nim idealnie. Wymiana oleju co 10 tkm (razem z filtrami oleju i paliwa).
Bump:
|
No nie chcę. Zniszczył mi jeden silnik (konkretnie Magnatec), widziałem co z nim zrobił :/ Więc nie będę już Castrola sponsorował. Byłoby to po prostu niemoralne.
Po 30 tkm nic nie można powiedzieć, ja na Motulu z normą Forda ale 5W-30 przejechałem ponad milion i tu już coś można wnioskować. Zostanę przy Motulu ale zastanawiam się co oni zmienili w silniku, że teraz 0W-30 niby lepszy. A że zostały mi jeszcze dwie bańki 5W-30 z mk4 to się zastanawiam - choćby na lato zalać.
PS: Czym się różni to C2 od A5/B5 ?? Wie ktoś ?