Temat: [Mondeo 2014- ] Jaki olej silnikowy 2.0 diesel
View Single Post
Stary 27-03-2022, 12:13   #138
wkg
ford::average

Model: Mondeo mk V Titanium, było Mondeo mk IV
Silnik: TDCi 2.0 150, było 140@180
Rocznik: 2018, było 2009
Domyślnie Odp: Jaki olej silnikowy 2.0 diesel 180km

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.A czy Nissany jeżdziły jeden za drugim w te same dni przy tej samej wilgotności powietrza ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak, oczywiscie - oba podobny przebieg w tym samym czasie, Warszawa, dojazdy do pracy, kilka dłuższych wyjazdów wakacyjnych w roku, zimą w Alpy.
Statystycznie - idealnie to samo.

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cieżko mi inaczej wytłumaczyć fakt ze miliony silników eksploatowanych na tym oleju nie biorą go.
Ano właśnie nie. Powiedział mi to człowiek, który był długo szefem ASO Toyoty a potem założył własny warsztat (zresztą świetny). Toyota zalecała Castrola i wg niego Magnatec zniszczył właśnie w ten sposób wiele silników. Może teraz te szczyny się poprawiły, może to tylko Magnatec ale - kto sie na gorącym sparzył ...

Cytat:
Czasem się połaczę jak sobie poczytam.
To fajnie, że sie łączysz w bólu. Bo to fajny Nissanek był, moje pierwsze auto salonowe - faktycznie bolało.

Cytat:
Napisał luckyboy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Warstwa "Magnatec" to właśnie osad który jest mylony przez wielu jako nagar
I od tego osadu brał mi powyżej 1l/1000km ? Dziękuje za taki osad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wkg jest offline   Odpowiedź z Cytatem