Cytat:
|
Dzięki za odpowiedź. Jutro będę szukać elektryka,ale jeszcze dziś później pójdę zobaczyć czy teraz odpali. Możesz mi powiedzieć co może być przyczyną tych zimnych lutów i jak to naprawić?
|
Rocznik pasuje. Przy produkcji zestawu zegarów coś skopano i luty (raczej te od złącza) pękają i czasem dają styk a czasem nie. Objawy są jak u Ciebie.
Naprawia się przez wyjęcie zegarów, odpowiednie ich rozłożenie by dotrzeć do płytki drukowanej i poprawa tych lutów. To znany problem w Focusach II zarówno przed jak i po face liftingu (mnóstwo info w sieci i na YT).
Ja szukałem kogoś kto mi to zrobi ale przejrzałem YT i stwierdziłem że dam radę sam (odpowiedni sprzęt jest potrzebny do lutowania). Pożyczyłem i zrobiłem. Jedyny problem to przywrócenie ustawień wskazówek - zrobiłem wg instrukcji ale po założeniu zegarów i tak mam przesunięcia - - dosłownie o pół-ćwierć grubości końca wskazówki. Raz próbowałem poprawiać ale nie było szału więc przywykłem...
Ode mnie spec zażądał 200zł za zrobienie + wysyłka w obie strony a auto bez liczników nie pojedzie, więc.... zrobiłem sam. Ale jak nie masz doświadczenia to znajdź znajomego że sprzętem lutowniczych który się tego podejmie - ja z lutownica transformatorową nie chciałem ryzykować.
Nawet jeśli to nie to, to i tak problem z zimnymi lutami zaatakuje (o ile nie był załatwiony wcześniej), więc warto to zrobić tak czy siak.