View Single Post
Stary 30-03-2022, 05:17   #185
slav-kiler
ford::advanced

Imię: Sławek
Model: Fusion Energi Titanium
Silnik: Plug-In Hybrid 188km
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: "MyFord Mobile" - aplikacja do komunikacji z samochodami

Ja mam fusiona i inny TCU , wiec szukam dalej dla fusiona lub sposobu aby uruchomić od kugi 2020.

Następna osoba z usa podaje konfiguracje ffe.

Chciałem opublikować aktualizację dotyczącą niedawnej dyskusji dotyczącej braku funkcji Value Charge/Go Time w pojazdach PHEV (Ford Fusion Energi/C-Max Energi).

Po wstępnych pracach dochodzeniowych i informacjach o częściach/kalibracjach dostarczonych z oficjalnych TCU Forda z naszego CSP 21B09, wydaje się, że używają odnowionych starszych TCU ze zaktualizowaną kalibracją. Numer modelu TCU oficjalnie zainstalowany i zgłoszony przez kilku użytkowników to HJ5T-14G087-UM. Ci z nas, którzy to zrobili, mieli albo HJ5T-14G087-UF, albo HJ5T-14G087-UE z '17 Escapes. „Nowe” moduły są również dostarczane ze zaktualizowaną kalibracją -UM. Flashowanie tego do tych starszych części TCU (są to jedyne, które potwierdziliśmy, nie mam pojęcia o innych częściach) przywraca nam działającą funkcjonalność Value Charge and Go Time. Aktualizacja kalibracji trwa około 2-3 godzin.

Do tej pory dwóch użytkowników zakończyło ten proces z aktualizacją kalibracji i zgłosiło pełną funkcjonalność.

Ostatnio edytowane przez slav-kiler ; 30-03-2022 o 09:47
slav-kiler jest offline   Odpowiedź z Cytatem