Czołem!
Oddałem auto do mechanika bo na wciśniętym pedale sprzęgła cisza w aucie, a jak puszczam słychać terkotanie, mechanik dwumasa, mówię robimy komplet.
Wymienione kompletne sprzęgło + wysprzęglik, wszystko rozwalone...
Wsiadam do auta, odpalam cisza, zrobiłem z 50 km, parkuję, wciskam pedał sprzęgła auto ciche jak hybryda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale po powolnym puszczaniu sprzęgła zaczyna się terkotanie i juz zostaje...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.?
Wróciłem do mechanika, mówi, że tak powinno być ale weźmie sprawdzić, dzwoni i mówi, że nic nie słyszał ale jak auto się zagrzało to robi się głośniej.
Sprzęgło wciśnięte - cisza, sprzęgło wyciśnięte - ciche terkotanie... Stwierdził, że wymieni olej w skrzyni, może to pomoże..
Wg mnie, jak nowe sprzęgło, dwumasa itd to powinno być cicho zarówno na wciśniętym jak i wyciśniętym.
Poradzicie coś ?