Cytat:
|
Widzę, że najwięcej osób zainteresowanych Focusem po FL, to osoby które nie zamówiły tego auta i nie mają zamiaru tego zrobić.
|
Ja akurat kupowałem 3 lata temu z placu, więc mnie to ominęło, ale pamiętam jakie już wtedy były problemy z autami zamawianymi, między innymi Krycha właśnie miał kilka miesięcy opóźnienia, inni zamawiali auto w jednej specyfikacji, a dostawali w specyfikacji z nowego roku (np pakiet zimowy okrojony z grzanych dyszy spryskiwaczy, key free tylko na przednie drzwi zamiast czterech).
I mimo, że się nie wypowiadam, to jednak uwierz, koledzy nie chcą Ci na złość zrobić, nie wynika to z zazdrości, a po prostu...trochę z wiedzy.
Też były wtedy opowieści o świetnej jakości konkurencji, że konkurencja ma od ręki, że to tamto. Że wchodzi Xceed i to będzie świetne auto itd itd itd. A potem osoby rezygnowały, szły do konkurencji czy jak np jeden user, kupił Mondeo zamiast Fokusa ( o tu jego wątek
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=297915 ).
Po tamtych czasach, teoretycznie normalniejszych, dziś ja osobiście nie wierzę, że ktoś zamówi auto i dostanie je szybko, nie piszę nawet o normalnym terminie z podanej daty na zamówieniu.
Ps. Ja już wtedy dlatego wolałem wziąć auto z placu, by na wakacje jechać oblatanym autem, a nie dostać przed nimi, bądź nawet po terminie. No ale wtedy na 7 salonów (śląsk, Częstochowa, BB i Kraków) to dostałem ofert 17. Od golasów za 70, do titanium z ledami za ponad 100tys zł. Ale to były inne czasy.
Mimo to, z mojej strony życzę, oby Wam te auta szybko doszły.