Awaria układu kierowniczego
Witam. Mam problem z układem kierowniczym w Fordzie Fusion 2019r.Samochód z USA po wypadku poskładany w PL, mam go od 2 miesięcy. Przyjeżdżam samochodem do garażu, po paru godzinach wracam, odpalam silnik i komputer zaczyna wywalać komunikaty: układ kierowniczy uszkodzony, brak kontroli pasa ruchu, brak ESP, wspomaganie ruszania na wzniesieniu nie działa itp. Oczywiście wspomaganie kierownicy ZERO Miałem zabudowany niewłaściwy akumulator i być może przy rozruchu był zbyt duży spadek napięcia w tym tkwi problem, po podłączeniu prostownika i na ładowaniu akumulatora w dalszym ciągu to samo. Umówiłem się z mechanikiem na podłączenie komputera i podczas wyjazdu z garażu (bez wspomagania) wszystko wróciło do normy. U mechanika jedyny błąd to brak komunikacji z układem kierowniczym. Dla świętego spokoju wymieniłem aku na prawidłowy i po dwóch dniach znów to samo czyli komputer wywalił te same komunikaty. Ruszyłem samochodem, parę ruchów kierownicą i znów wszystko O.K. Ma ktoś może jakiś pomysł?
Ostatnio edytowane przez SRS ; 11-04-2022 o 22:48
|