Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacja fabrycznego audio
View Single Post
Stary 17-04-2022, 01:07   #797
WoojO
ford::advanced

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacja fabrycznego audio

Cytat:
Napisał dawidryba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie.
Wracam do Was po pewnym etapie prac nad audio w moim s-maxie mk2.
Mam ACM bez DSP.
Dołożyłem między ACM a głośnikami PUZU DSP C-7 i wszystko gra o niebo lepiej po zmianach EQ. W ACM EQ ustawiłem na 0 - flat.

Jednak pojawił się inny problem: brak dźwięków czujników / alarmów z głośników. Teraz jest nieprzyjemny dźwięk z IPC.
Na początku winiłem akumulator, który był słaby. Jednak po wymianie wszystkie systemy wróciły oprócz dźwięków.

W samym ACM, IPC, BMS nic nie zmieniałem (prócz zmiany EQ z 7 na 0 i zmiany typu akumulatora).

Dziś zrobiłem test ACM fordscanem i wyszły błędy:
B1A01-4, które mówią o obwodzie otwartym głośnika 1-4. Podejrzewam, że winny tutaj jest PUZU, dlatego ACM nie widzi głośników. Pytanie tylko czy przez to dźwięki czujników z ACM mogą nie działać?

Puzu mam ustawione w trybie MODE.
Czy po podłączeniu Puzu powinienem zmienić jakieś AS-BUILT CODE w ACM? Czy ktoś z Was ma PUZU i dźwięki sygnałów z głośników? Czy coś jeszcze warto ustawić?

Trochę się*rozpisałem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za odpowiedzi!
Hej!
Rozwiązałeś może problem? Zainstalowałem puzona i pdc leci przez głośniczek IPC. Nie widziałem żadnych błędów w forscan. Przestawiłem EQ na 0.
WoojO jest offline   Odpowiedź z Cytatem