View Single Post
Stary 22-04-2022, 10:03   #20
user431
ford::beginner

Model: FF4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Demontaż boczków bagażnika w kombi

Cytat:
Napisał tombalt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w instrukcji niczego takiego nie widzę....
Programowanie jak sądzę tyczy się jedynie wyłączenia tylnych czujników i BLIS'a po podpięciu bagażnika/przyczepy.
A programowanie.... Nie jest takie straszne i chyba nie jest koniecznością....ale tego na 100% w przypadku focus mk4 nie wiem.
No właśnie w ASO powiedzieli że bez programowania wiązka nie będzie w ogóle działać, w moim sprawdzonym warsztacie od Fordów, zapewniali że zrobią co trzeba bez podawania szczegółów (czytaj nie mieli do czynienia i nie wiedzą i na moim samochodzie się nauczą). W paru warsztatach od haków słyszę, że u nich 90% problemów to właśnie z dedykowanymi wiązkami. Na zagranicznych forach podają różne flagi do zmiany w oprogramowaniu, co przypomina mi jeszcze większe drutowanie niż podpięcie się standardową wiązką w kable światła. Gdybym miał pewność, że programowanie jedynie odcina czujniki i zmienia ustawienia trakcji, to bym kupił oryginalną wiązke i kiedyś w przyszłości przeprogramował. Dodatkowo oryginalna instrukcja zawiera moim zdaniem błąd w podłączaniu do kabla świateł (w załączeniu, strona 20, pokazuje gdzie zrobić to wygodnie, ale tylko do czasu jak przyjdzie wymienić żarówkę) więc nie wiem czy czasem gdzieś jeszcze nie ma przekłamań, które wyjdą w praniu.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg westf.jpg (97.9 KB, 23 wyświetleń)
user431 jest offline   Odpowiedź z Cytatem