View Single Post
Stary 24-04-2022, 21:14   #58
komisarz77
ford::beginner

Model: mondeo mk5
Silnik: 180KM powershift
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wybór felg - przykładowe zdjęcia

Cytat:
Napisał karoolpl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wg. Mnie opona jest przyzwpita również jezeli chodzi o hałas. Są opony cichsze, nawet w sumie eagle 6 jest cichsza o 1 dB, ale nigdy nie odniosłem wrażenia ze opona jest głośna, nawet mimo ze nie powinienem porownywac, ale mam zimowki michelina pilot alpin 5, one maja chyba 68 dB wzgledem 71 w eagle 5, a realnie uwazam ze na letnich jest ciszej ������
Tylko tu cieżko mi namawiać, bo co dla jednego bedzie ciche, drugi moze mowoc ze jest głośno. Problemow ze sluchem nie mam i uważam goodyeara, za super opony.

Jezdze czasm po 180/200 i dalej od opon jest okej, tu juz sam szum powietrza jest większy. Do 140 praktycznie hałas jest pomijalny, do 100 w ogóle prawie nie slychać opony.
Pytam bo ja mam odczucia takie że po zmianie z zimowych nokianów to te są głośne ale tak jak piszesz do 100/110 akceptowalnie. Ale najbardziej co mnie irytuje to miedzy 120 a 140 huczenie/buczenie niejednostajne jakby rezonuje z różną głośnością, czasem mam wrażenie że tego nie słyszę ale przeważnie zawsze występuje a od 140 w góre jakby cichnie i typowo słychać tylko opór powietrza. Nie wiem czy akurat taki zbieg okoliczności że po zmianie kół nagle coś sie zadziało z mondkiem? Żadnych innych objawów nie ma żeby coś z autem było nie tak. Teraz żeby być pewnym na 100 to musiałbym znowu wrzucić zimówki i zobaczyć czy dalej to wystepuje. Generalnie jestem troche podłamany bo nie spodziewałem sie tego po tych oponach

Ostatnio edytowane przez komisarz77 ; 24-04-2022 o 21:17
komisarz77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem