View Single Post
Stary 25-04-2022, 14:02   #8467
wkg
ford::average

Model: Mondeo mk V Titanium, było Mondeo mk IV
Silnik: TDCi 2.0 150, było 140@180
Rocznik: 2018, było 2009
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W opisie widać Suzuki Swift Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Alfy są bardzo popularne ale są jak kiedyś Opel Signum - są dla tych co chcą Alfę.
Nie wiem nic o Signum, do Opli nic nie mam ale wszystkie manualne skrzynie biegów działają tak, że mam wrażenie, że zamiast drążka mam kij wsadzony w wiadro z łojem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale fakt - krąży wiele przesądów o Alfach.

Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W opisie widać Suzuki Swift Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie biją konkurencji ani przestronnością, ani funkcjonalnością ani ceną ani niestety do końca bezawaryjnością też.
No nie wiem, nie wiem. Długo myślałem, że moje Mondeo z dieslem PSA jest najbardziej bezawaryjnym autem. Diesle i TSI VAGa kolegom psuły sie na potęgę, 2l diesle BMW (te z rozrządem po stronie skrzyni biegów i kołem od łańcucha rozrządu w jednym kawałku z wałem) regularnie rozsypują sie po 200 tkm i silniki nie do odratowania.

Ale jednak nie - wymieniałem tuleje wzdłużnych wahaczy, chłodnicę klimy, fioletowy kabelek, jedno łożysko z piastą ... na 13 lat niby niewiele ale jednak. Alfa Giulietta żony - 12 lat i tylko Multiair wymieniany na gwarancji. 170 koni, lekkie auto, prowadzi sie jak gokart, idealnie zestrojone wspomaganie kierownicy (gdzie tam do niego elektryczne z mk5), wciska w fotel, ani grama oleju ... Po 8 latach poszedł akumulator bo go nigdy nie doładowałem.

Cytat:
Samo to że fajnie przyspiesza i jeszcze jako tako wygląda nie wystarcza obecnie.
Teraz to juz pojechałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "Jako tako wygląda" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wkg jest offline   Odpowiedź z Cytatem