Cytat:
|
Nie twierdzę, że to nie jest najlepszy bagażnik na świecie
|
Ja tez nie twierdze, że jest najlepszy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Odniosłem sie tylko do propozycji pytającego. Zresztą w większości testów jest numerem 2 - za Ueblerem.
Cytat:
|
1. Wąska ta bramka do której są mocowane pałąki. To znacznie ogranicza możliwość kombinowania z przypięciem rowerów. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że mocowanie pałąka na pionowym odcinku tej bramki znacznie zmniejsza sztywność mocowania - jeśli pałąki, tak jak u mnie, mają tylko jedną regulację zacisku po stronie roweru, a większość tak ma, to nie ważne jak mocno to zaciśniesz będzie się kręcić wokół rurki a rower w poprzek bagażnika będą trzymać tylko paski na kołach.
|
Musze sprawdzic ta regulację po stronie pałąka. U mnie akurat tak sie wszystko mieści, że korzystam z poziomego odcinka pałąka - nie sprawdzałem jak to by było na pionowym.
Cytat:
|
2. Blokada zwalniania nogą to dodatkowy skrajny punkt, nisko, który może zaryć w najazd garażu lub leśnym parkingu w dziurach.
.............
|
Tu nie ma najmniejszego problemu - cały bagażnik jest dosyć wysoko. W garażu ze stromym najazdem mam spory margines.
Mi się podoba, że to jest - mimo, że składana - bardzo solidna konstrukcja. No i to nakładanie na hak - bez pochylania się i obciążania kręgosłupa, bardzo ergonomiczny design.
PS: Też wpinana pionowo Westfalia - jeżeli to ma jakiekolwiek znaczenie. Choc raczej nie ma.