View Single Post
Stary 26-04-2022, 01:03   #57
wkg
ford::average

Model: Mondeo mk V Titanium, było Mondeo mk IV
Silnik: TDCi 2.0 150, było 140@180
Rocznik: 2018, było 2009
Domyślnie Odp: Bagażnik rowerowy na hak - jaki, żeby klapa się otwierała?

Cytat:
Napisał dodo02 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie twierdzę, że to nie jest najlepszy bagażnik na świecie
Ja tez nie twierdze, że jest najlepszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Odniosłem sie tylko do propozycji pytającego. Zresztą w większości testów jest numerem 2 - za Ueblerem.

Cytat:
Napisał dodo02 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Wąska ta bramka do której są mocowane pałąki. To znacznie ogranicza możliwość kombinowania z przypięciem rowerów. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że mocowanie pałąka na pionowym odcinku tej bramki znacznie zmniejsza sztywność mocowania - jeśli pałąki, tak jak u mnie, mają tylko jedną regulację zacisku po stronie roweru, a większość tak ma, to nie ważne jak mocno to zaciśniesz będzie się kręcić wokół rurki a rower w poprzek bagażnika będą trzymać tylko paski na kołach.
Musze sprawdzic ta regulację po stronie pałąka. U mnie akurat tak sie wszystko mieści, że korzystam z poziomego odcinka pałąka - nie sprawdzałem jak to by było na pionowym.

Cytat:
2. Blokada zwalniania nogą to dodatkowy skrajny punkt, nisko, który może zaryć w najazd garażu lub leśnym parkingu w dziurach.
.............
Tu nie ma najmniejszego problemu - cały bagażnik jest dosyć wysoko. W garażu ze stromym najazdem mam spory margines.

Mi się podoba, że to jest - mimo, że składana - bardzo solidna konstrukcja. No i to nakładanie na hak - bez pochylania się i obciążania kręgosłupa, bardzo ergonomiczny design.

PS: Też wpinana pionowo Westfalia - jeżeli to ma jakiekolwiek znaczenie. Choc raczej nie ma.

Ostatnio edytowane przez wkg ; 26-04-2022 o 01:08
wkg jest offline   Odpowiedź z Cytatem