Odp: Woda po stronie pasażera
Miałem podobny problem, C-Max z 2011r. Zauważyłem wilgotny dywanik pod nogami pasażera, przy czym wykładzina była mocno wilgotna i zdążył się już rozwinąć tam grzyb - śmierdziało mocno po odchyleniu.
Skończyło się na wyjęciu całej wykładziny podłogowej i praniu środkiem dezynfekującym do wykładzin dywanowych.
Oczywiście uszczelniłem wszystkie otwory montażowe w podłodze. Potem przetestowałem całość lejąc wodę po całym samochodzie i okazało się, że woda dostawała się także przez rejon tylnej klapy, a dokładnie mocowania siłowników tylnej klapy do karoserii i otwory montażowe widoczne dopiero po demontażu tylnego zderzaka (załączam zdjęcia - 2 otwory po prawej stronie klapy i 2 po lewej, fabrycznie zaklejone są takimi okrągłymi plasterkami, które odklejają się i woda przedostaje się do bagażnika, a stamtąd po podłodze bagażnika przedostawała się dalej i zawilgociła całą podłogę po prawej stronie aż do przedniego pasażera).
Na szczęście pranie i dezynfekcja wykładziny dało skutek i od dwóch lat jest sucho i nie śmierdzi.
Radzę sprawdzić także tył samochodu.
Pozdrawiam,
MK
|