Temat: [Fiesta 2012-2017] Szklanki a wymiana
View Single Post
Stary 03-05-2022, 13:53   #11
MrMocny
ford::average

Imię: Patryk
Model: Ford Fiesta Mk7
Silnik: 1242, 82 km
Rocznik: 09/2013
Domyślnie Odp: Szklanki a wymiana

Cytat:
Napisał Petrozaur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Strasznie klepie. Zmierz luzy zaworowe, bo brzmi łudząco podobnie jak w mojej fieście, niestety. Gdyby się okazało, że luzy są za duże, to masz wyżej namiary na szklanki w dobrej cenie.
Rozumiem, że miałeś też 1.25 60/82km ? Ile płaciłeś za wymianę ?

Cytat:
Napisał Petrozaur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Regulacja luzów to dobra okazja na wymianę rozrządu.
Rozrząd "niestety" wymieniałem 3 tygodnie temu po kupnie auta.., więc czeka mnie podwójna robocizna.. :/

Za rozrząd Bosch i robocizne płaciłem 953zł.. Dokładniej 353zł rozrząd i pompa + 600zł robocizna.., więc jeżeli diagnoza się potwierdzi to teraz pewnie 600 robocizna za sam rozrząd.. 1000zł same szklanki i robocizna za zdjęcie wałków, wymiana szklanek kolejne 400-600..

Tam na stronie na której mi podałeś nie widzę wszystkich rozmiarów szklanek.. dlatego też wziąłem ceny z iparts.. niestety średnio 60zł sztuka :/
Mimo wszystko gdybym chciał zamówić samemu szklanki to nie da rady.. Mam już zaufanego mechanika, który pracuje na swoich częściach.., a swój to jedynie mogę dać olej.

Ostatnio edytowane przez MrMocny ; 03-05-2022 o 14:06
MrMocny jest offline   Odpowiedź z Cytatem