Temat: [Fiesta 2012-2017] Szklanki a wymiana
View Single Post
Stary 03-05-2022, 20:01   #15
MrMocny
ford::average

Imię: Patryk
Model: Ford Fiesta Mk7
Silnik: 1242, 82 km
Rocznik: 09/2013
Domyślnie Odp: Szklanki a wymiana

Cytat:
Napisał Petrozaur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale przede wszystkim musisz zmierzyć luzy zaworowe. Jak luzy są normie, to jest też opcja, że to wtryskiwacze tak głośno cykają.
O tym samym też pomyślałem, choć na 99% jestem przekonany, że to luzy. 5 lat temu miałem taką samą sytuację tylko w innym modelu.

Tutaj natomiast dodatkowo silnik wręcz "brzydko" chodzi na zimnym.. dodaje sobie obroty.. Z 1200 idzie na 1300-1350 potem spada.. takie dodatkowe ssanie tak jak pisałem powyżej.. no i dodatkowy objaw.. kilka razy na zimnym wciskam szybko pedał gazu to z 1300 obroty lecą na 500.. dusi się jakby chciał zgasnąć i potem leci do góry na 1200-1300..

Na ciepłym zero problemów z silnikiem możesz robić co chcesz. Auto było pod komputerem.. Spalanie okej, błędów zero, kable nówki, świece też, przeczyszczona przepustnica. Przebicia zero.. ładnie się kręci nawet do czerwonych obrotów prędkościomierza i nawet się nie zadławi ani nic..

Cytat:
Napisał Petrozaur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam 1,4 16V 80 km, ale to, de facto, konstrukcyjne takie same silniki. Za wymianę nic, sam robiłem.
Sam także bym chętnie wymienił.., natomiast niestety nie mam ku temu sprzętu.. Nie mam blokad i innych... dlatego muszę to oddać mechanikowi.

Ostatnio edytowane przez MrMocny ; 03-05-2022 o 20:18
MrMocny jest offline   Odpowiedź z Cytatem