Odp: Drgania i wibracje silnika 2.0 TDCI przenoszące się na karoserię; kierownicę
Panowie, sam przerabiam drgania mondeo mk3 2.0 tdci - widzę że macie podobne opinie, część mechaników sugeruje dwumasę część poduszki, ja w zasadzie sam wymieniłem te 2 rzeczy (w sensie że nie mechanik kazał ale sam zdecydowałem się na to) i niestety okazało się że co prawda drgania trochę się zmniejszyły ale przyczyna pozostała. Niestety sugeruje się teraz że może być to wada mechaniczna silnika, bo te wibracje drgania są pod obciążeniem zbyt intensywne jak na wtryskiwacz. Do tego auto rano kopci i nierówno pracuje przez kilka sekund. Także trochę słaba akcja wychodzi bo kasa wyłożona na kpl sprzęgło niepotrzebnie i tak na prawdę nie wiem ile auto pochodzi teraz jeżeli mam tę korbę wygiętą, a naprawa tego chyba nie ma sensu, bo te auto mimo że fajnie jeździ pochłonęło przez 2 lata kupę kasy. Wtrysk (który też jest jedną z opcji źródła drgań) raczej odrzucam ponieważ nie powodowałby aż takich drgań moim zdaniem. do tego auto chodzi równo i ma moc. Na wolnych też elegancko chodzi po rozgrzaniu. Szkoda auta bo tyle wpakowane w nie, chyba że by kupić silnik dobry golas i graty przełożyć jeśli się okaże że to korba.. to może jeszcze warto.. ale już niestety FORD przekroczył mocno założenia co do kosztów utrzymania jego.. Niestety zrobisz jedno i wychodzi drugie.. ostatnio to w zasadzie co miesiąc jestem od mechanika, mimo że jak wpadam na autostradę dalej mi się tym autem fajnie jeździ i na prawdę fajnie się prowadzi i zaskakuję niejednego kierowcę tym jak jeździ to niestety jednak wiek robi swoje..
|