Temat: [Focus 2011-2014] Regulacja hamulca ręcznego
View Single Post
Stary 08-05-2022, 01:13   #64
Kris_Poland
ford::advanced

Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Regulacja hamulca ręcznego

Cytat:
Napisał firlej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdy już wszystko przygotujesz do wymiany zacisku po prostu wykręć stary i wkręć nowy.
Jak wykręcę stary to z nowym po regeneracji pojawię sie po 2 dniach, stad tez moje pytanko, jak zaczopować ....

Cytat:
Napisał firlej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odkręcony przewód będzie przecież tylko chwilę. Przewód hamulcowy nie ma możliwości obrotu także łączysz przewód hamulcowy z zaciskiem obracając zaciskiem. Po odkręceniu starego zacisku z przewodu hamulcowego wycieknie raptem kilka kropel płynu także wystarczy jak podłożysz kawałek szmaty aby płyn nie kapał np. na polbruk. Odkręć odpowietrznik i grawitacyjnie zacisk napełni się płynem pamiętając aby uzupełniać poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym. O płyn hamulcowy nie pytam bo zakładam że masz świeży bo szkoda nowy zacisk zalewać starym płynem.
Mam zaledwie 6 miesięczny płyn w całym układzie, wymieniałem cały podczas wymiany oleju w skrzyni biegów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kris_Poland jest offline   Odpowiedź z Cytatem