Temat: [Focus 2008-2011] Wibrujące Przewody wysokiego ciśnienia
View Single Post
Stary 08-05-2022, 23:56   #5
Tiegor
ford::amateur

Imię: Damian
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wibrujące Przewody wysokiego ciśnienia

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skoro słyszysz wibracje to znaczy że muszą tłuc o coś, ja bym zerknął czy gdzieś nie stykają się z czymś co może przenosić dźwięki dalej do kabiny
Na początku podejrzewałem że któryś dotyka chłodnicy egr i dźwięk przenosi się do środka przez nagrzewnicę ale to niestety wykluczyłem. Przewody niczego nie dotykają.

Bump:
Cytat:
Napisał Vultar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na postoju jak dodajesz gazu też słychać?
"Wyjący" dźwięk raczej nie będzie od rurek.
Zobacz czy masz plastiki oddzielające rurki: takie.
Tak. Te plastiki są na miejscu. Dźwięk słychać przy dodaniu gazu i na biegu jałowym. Bez obciążenia silnika dźwięk jest dużo cichszy ale nadal słyszalny.

Bump:
Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wrzuc film jak one wibrują
Myślę, że nie da się tego nagrać. Wibracje czuć po dotknięciu ręką. Są dość dużej częstotliwości. Spróbuję wymyślić jakiś patent żeby to nagrać bo zwykły film tego nie oddaje.

Bump: Gdzieś kiedyś czytałem, że przewody te zagniatają się przy każdym dokręceniu zmniejszając przepływ paliwa. Właśnie dlatego serwisówka poleca wymianę ich na nowe po kazdym odkręceniu. Wiadomo że to lekka przesada ale nikt nie wie ile
razy i z jaką siłą te przewody były już dokręcane. Spróbuję podmienić je na inne i zobaczymy jaki bedzie efekt.
Tiegor jest offline   Odpowiedź z Cytatem